Косово игра свој први званични меч у понедељак, али мораће да сачека до пре самог почетка меча како би видео да ли ће шесторица фудбалера добити право уопште да игра.

nopasaran.ba/Izvor:RTS

Валон Бериша, фудбалер Ред Бул Салцбурга

Валон Бериша, фудбалер Ред Бул Салцбурга

Косово је постало чланица ФИФА у мају, а од тог тренутка неколицина фудбалера албанског порекла, који воде порекло са ове територије (без обзира што ју је прихватила, Фифа и даље о Косову прича као о „територији”), затражило је да заиграју за овај тим. Проблем је, наравно тај, што су они већ играли за друге државе.

„Не знамо да ли ће шесторо играча играти. Биће све познато тек сутра”, каже национални селектор Алберт Буњаки, кога чека утакмица са Финском у понедељак.

Шесторица играча су Амир Рахмани (играо за Албанију), Валон Бериша (Норвешка), Албан Меха (Албанија), Херолинд Шала (Албанија), Милот Рашица (Албанија) и Самир Ујкани (Албанија).

Од познатијих играча који су такође рођени или воде порекло са Косова, а наговестили су у једном тренутку да би играли управо за тај тим, ту су Џердан Шаћири и Гранит Џака (Швајцарска), Шефки Кући (Финска) и Лорик Цана (Албанија).

Фифа је, приликом прихватања Косова, изјавила да ће о сваком случају ових играча одлучивати појединачно.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here