Nekoliko dana prošlo je od bijega Amela Sejfovića iz zatvora u Sarajeva, a danas je SIPA u blizini Sarajeva izvela akciju njegovog hapšenja. Mediji prenose da je jedna osoba uhapšena, ali nije poznato da li je u pitanju Sejfović.

U akciji učestvuje više desetina vozila i stotinu pripadnika SIPA-e, a jedno selo između Kiseljaka i Visokog je blokirano.

 

Na terenu je ukupno 40 vozila državne agencije SIPA. Svakih 50 metara nalaze se specijalci sa dugim cijevima (M14) i pretražuje se po šumskim lokalitetu.

Trenutno se odvija drama, a uskoro će biti poznato više informacija o ovoj akciji.

Sefović je visine oko 190 cm, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kg, duže zalizane kose koju veže u rep, obučen u tamnu trenerku.

Amel Sejfović je bio u pritvoru zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži prilikom koje je ubijen slučajni prolaznik Kemo Bašić, a za koju mu se trenutno sudi u Kantonalnom sudu u Sarajevu. Osim njega, za pljačku su optuženi i Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke tukli su uposlenike banke kako bi ih natjerali da otvore sef, odakle su opljačkali oko 300.000 maraka, a tokom bježanja prema Stojčevcu, pucali su na radnike obezbjeđenja koji su krenuli za njima, te tom prilikom pogodili nesretnog Bašića, koji je slučajno naišao na biciklu.