Da li je Na pomolu Početak kraja tužiteljske strahovlade Dalide Burzić?

138

Zbog slučaja “Dženan Memić” protiv Dalide Burzić podnesena disciplinska prijava

Kancelarija disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnijela je danas disciplinsku tužbu protiv Dalide Burzić, glavne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužba je podnesena zbog komunikacije s oštećenim u predmetu spomenutog tužilaštva, poznatom u javnosti kao predmet “Memić”, kao i javnih istupa vezanih za isti predmet.

UDT, nakon provedene istrage, u suradnji s drugim nadležnim institucijama, nije našao da postoji dovoljno dokaza za pokretanje disciplinskog postupka vezano za druge navode o povredi dužnosti glavne tužiteljice u vezi postupanja u istom predmetu.

Zbog tajnosti prikupljenih dokaza, propisanih člankom 71 Zakona o VSTV-u BiH, UDT ne može pružiti detaljnije informacije. Takođe, UDT ne može komentirati postupak koji je u tijeku te moli medije za razumijevanje u ovom pogledu.

Napominjemo da se nitko ne može smatrati disciplinski odgovornim dok se njegova odgovornost ne utvrdi pravosnažnim odlukama disciplinskih komisija.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here