Narod i pravda: Objavit ćemo registar uhljebljenih botova i obračunati se sa njima

Narod i pravda: Objavit ćemo registar uhljebljenih botova i obračunati se sa njima
Iz Naroda i pravde je saopćeno da im je ulazak u salu zabranjen od novogradskih vlasti. Iz Naroda i pravde navode kako ih je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić pismeno obavijestio kako ne mogu koristiti sportsku dvoranu na Dobrinji.

“Okupili smo se vani na hladnoći i kiši, ali takve opstrukcije nas nisu i neće pokolebati, prvo su nas ignorirali i ismijavali, sada nas se plaše, ali znaju da mi pobjeđujemo“, navode iz Naroda i pravde. Osim u Novom Gradu, skup Naroda i pravde je zabranjen i u Hrasnici, ali iz ove stranke najavljuju okupljanje na otvorenom.

Okupljenima se obratio predsjednik Naroda i pravde Dino Konaković rekavši kako će u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu vratiti doktore koji su napustili KCUS zbog tiranije direktorice Sebije Izetbegović.

“Gospođa direktorica, kako voli da joj tepaju, uskoro će na zasluženi odmor. Uvođenje reda pretvorilo se u tiraniju i njen lični obračun sa najpoštenijima među nama, sa jednim dr. Ismetom Gavrankapetanovićem i drugima. To joj neće proći“, kazao je Konaković.

Iz Naroda i pravde najavljuju da će, osim Zakona o porijeklu imovine imenovanih i izabranih funkcionera, objaviti i borački registar koji sadašnja vlast odbija javno objaviti.

“Zaposlili su hiljade i hiljade botova koji na društvenim mrežama preko lažnih profila lažu, vrijeđaju i blate poštene i časne ljude koji se nikada nisu krili, koji su uvijek istupali imenom i prezimenom. Mi znamo ko su ti botovi, danas je to vrlo lahko otkriti, znamo da su uhljebljeni na budžetu. Osim boračkog, bit će neophodno objaviti i registar botova i obračunati se sa onima koji su u državnoj službi i koji zloupotrebljavaju resurse svih nas“, kazao je Konaković koji je pozvao članove i simpatizere Naroda i pravde da uvijek istupaju imenom i prezimenom i da se nikada ne kriju iza maski.

Kako navode iz Naroda i pravde, jedno od temeljnih opredjeljenja ove stranke je borba protiv korupcije.

“Nas su zaustavili jer smo se krenuli obračunavati sa korupcijom. Sada nam nude program kojim navodno žele pokrenuti Sarajevo, a tamo je korupcija skrajnuta, nije ni spomenuta. Nema ni slova o mladima, nema ni slova o ljudima“, kazao je Konaković.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here