Na skupu u Mitrovici predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će održati govor u kojem je najavio „iznošenje okolnosti, realnog stanja stvari, kapaciteta i mogućnosti Srbije da se dođe do kompromisnog rješenja…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas posjetu Kosovu i to obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Mitrovici, a posjetiće i Srbe u enklavi, u selu Banje, naselje Srbica, južno od rijeke Ibar.

Za podne je zakazan skup u sjevernom dijelu Mitrovice, odakle će se Vučić obratiti građanima.

Beogradski mediji javljaju da su 15 minuta prije 8 sati veterani Oslobodilačke Vojske Kosova blokirali put kojim bi trebalo da prođe predsjednik Srbije, te kako se čuju rafali.

Veterani UCK blokirali su put do sela Banje. Na putu se nalaze kamioni, šleperi i na taj način je zapriječen put koloni vozila sa Vučićem, a čuli su se i rafali…

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je u pratnji direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, u Klinički centar u Mitrovici.

Kako je javio RTS, iza blokade stoji Kadri Veseli…

Vučić je, povodom informacija o blokadi veterana UCK na putu kojim danas treba da prođe ka selu Banje, južno od Ibra, rekao da stvari treba da se rješavaju riječima i pameću, a ne oruđem i oružjem.

“Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Vučić je prvotno kazao kako odustaje od posjete Metohiji zbog blokade na 5 mjesta bagerima i balvanima, kazavši kako se nada da će naći načina da posjeti Srbe na Metohiji, a RTS javlja kako pripadnici KFOR-a ne mogu garantirati sigurnost srbijanskom predsjedniku, a onda se predomislio.

Unatoč zabrani kosovske vlade, predsjednik Srbije se zaputio ka selu Banje. Svi putevi su blokirani, a vlada Kosova ne može mu garantirati sigurnost.

Prema posljednjim informacijama Kosovska policija zaustavila je kolonu vozila s Aleksandrom Vučićem i vratila ih prema Mitrovici.

dzezar/Slobodna Bosna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here