Govedarica: Dajemo punu potporu Draganu Mektiću u borbi protiv pravosudnog političkog zla

294

Savez za promjene otvorio je vrata svim partijama i organizacijama koje prihvataju njihove stavove i politička načela kako bi se borili protiv režima kojeg predvodi Milorad Dodik.

Kazao je to u obraćanju novinarima Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, koji je novinarima potvrdio da će Savez za promjene imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

“Koristim priliku da govorimo o aferi koja je razdrmala bh. realnost, a to je afera prisluškivanje. Dajemo podršku ministru Draganu Mektiću. Dajemo mu podršku da se nastavi boriti protiv pravosudnog političkog zla koje drži u kandžama građane svih entiteta”, kazao je Govedarica.

On traži da se progon ne zaustavi ovdje: “Tražimo da vidimo tko je proizveo tog Šimića, tko ga je branio i tko su odgovorni, da podnesu ostavku. Mektić neće podnijeti ostavku kao Šnjegota, jer je on odradio značajan posao. Pitanje je da li će Gordana Tadić podnijeti ostavku”, pitao je Govedarica.

“Očekujemo da poslije ove afere napokon netko okusi malo robije u ovoj zemlji, mora netko otići na robiju, da bi ovaj narod mogao slobodno živjeti. To bi mogao biti netko iz tužilaštva, čast onima na koje država može da računa”, ocijenio je Govedarica.

Pohvalio je ministre iz Vijeća ministara iz reda srpskog naroda koji su napravili dobar korak po pitanju Transportne zajednice, jer to je korak koji definira dobrim i koordinaciju između entitetskih ministara.

“To je korak koji definira deblokadu sredstava, i dobar korak imajući u vidu da je Srbija istakla kandidaturu da sjedište bude u Beogradu. Ostala su još dva koraka, ne vidim razloga da se pravi drama”, ocijenio je Govedarica.

Na današnjem sastanku definiran je odnos prema Deklaraciji o opstanku Srbija koju su inicirali zvanični Beograd i Banjaluka. Govedarica je to ocijenio važnim korakom, a Savez za promjene mu je dao podršku.

“Važno je da Beograd i Srbija imaju osjećaj da pomognu Srbima u RS i u FBiH. Smatramo da fond koji se planira napraviti za određene projekte ne treba biti politiziran. Niti da Dodik treba lobirati za projekte u zajednicama gdje SNSD ima vlast. Tražimo da se fond koristi i bude u službi gdje je pomoć potrebna, a to su mnoge lokalne zajednice”, kazao je Govedarica.

Istakao je da Srbija treba biti orijentir i po pitanju NATO pakta, i da pristupanje toj alijansi nije bilo na dnevnom redu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a obećao je da će Savez za promjene imati čevrst odogovor na sva goruća pitanja u BiH, a utvrdio je da je aktualna vlast “devastirala RS”.

“Kako je moguće da nitko nikada nije pozvao Dodika na krivične prijave koje smo podnosili? I ukazali da je iz RS izneseno 3 milijarde KM. Tužilaštvo i policija nisu dale odgovor na to pitanje – gdje su pare? Doći će prije ili kasnije”, kazao je Borenović.

“Mi smo zajedno, i zajedno ćemo pobijediti na izborima”, ocijenio je Borenović.

Glede Deklaracije, predsjednik NDP-a, Dragan Čavić u obraćanju je ocijenio da ona mora biti usvojena u parlamentima, a pozvao je Vladu Srbije da kada donosi odluke o pomoći RS – da to čine na osnovu objektivnih kriterija, a ne na osnovu insturkcija.

iskorak.ba