josip simic2 (1)Armine Cibra:”Ni u jednom ratu djeca se ne diraju”

Povodom najogavnijih, gnusnih i toliko providnih laži upućenih od strane Armina Cibre putem portala Dnevno.ba u vidu Otvorenog pisma meni i Šejli Turković s datumom 11. 06. 2017. godine, u tom pogledu informiramo javnost o slijedećem, a sve u svezi člana 8. Zakona zaštite od klevete.

Armin Cibra bivši je pripadnik AID-a i SDB-a i nekadašnji vozač gusinjskog zločinca s Prokletija Fahrudina Radončića. Bio je razveden, nakon što je njegova supruga uvidila, za kakvu se hijenu – najnečastiviju od svih životinja ista udala. Prije razvoda bio je u ljubavnoj vezi sa Belmom Lekić, suprugom likvidiranog mafijaša Selvera Lekića, nakon čega ga je ista nogirala. Armin Cibra je radio oko 5 godina u AID-u i to na nižerangiranim poslovima. Već 2004. godine radio je u privatnoj firmi „Sword Security“, gdje je 15. 03. 2005. godine osuđen na 6 mjeseci zatvora i dvije godine uslovno za krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH, obzirom da je nekadašnjem direktoru FOSS-a Edhemu Bešiću, njegovoj supruzi i sinu upućivao prijetnje gnusnog sadržaja: „Direktore, došao ti je kraj! Ubit ćemo te! Nataći na kolac! Silovati tebe, suprugu i tvoga sina…“! Odmah nakon ovih prijetnji Cibra je dobio otkaz u „Sword Securityu“. Tko je Armin Cibra najbolje ga definiraju gore navedene prijetnje. Nakon dobivenog otkaza u navedenoj firmi, isti prelazi u Avaz, odakle također dobiva otkaz zbog krađe, obzirom, da mu je otuđivanje tuđih stvari jača strana. Prijetnje upućene od strane Armina Cibre i to prema nekadašnjem direktoru FOSS-a Edhemu Bešiću, da će mu „silovati suprugu i sina“, najbolje govore o profilu Armina Cibre, jer se radi o psihičkom manijaku, koji bi silovao i nedužno dijete!

Armina Cibru upoznao sam u kolovozu 2016. godine. Naš prvi susret dogodio se u SCC-u u Sarajevu, nakon što sam prethodno istog putem društvene mreže Facebook kontaktirao, a prije nego li sam se s istim sastao u SCC-u, mnogi su mi savjetovali, da se klonim Armina Cibre, obzirom da se radi o veoma opasnoj osobi, propalom obavještajcu i neostvarenom čovjeku u svakom vidu, sklon krađama, koji je za novac na sve spreman: ubiti, slagati, podmetnuti, obmanuti…, što se kasnije i pokazalo točnim. Uprkos dobronamjernim savjetima koje sam dobio iz visokopozicioniranih policijskih krugova, da se „klonim Armina Cibre“, ipak sam odlučio sa istim se sastati.

Na prvom našem susretu u SCC-u, Armin Cibra počeo je s pričom, kako „nema šta jesti, kako ne može režije plaćati, dijete nahraniti, kako ga Fahro želi odraditi…“, i tražio do mene određenu svotu novca u vidu privremene materijalne pomoći, nakon čega sam istom udovoljio davši mu 50 KM. Ubrzo nakon toga, naši susreti su se svakodnevno intenzivirali, ali i Arminovo traženje novca od mene postalo je sve učestalije. Na svakom narednom susretu, isti je od mene tražio određene svote novca u iznosu od 50-100 KM što sam mu i udovoljavao, imajući u vidu i činjenicu, da sam mu u listopadu 2016. godine platio i registraciju vozila marke Golf 6.

No, nije džaba izreka u narodu: „Kome si najviše pomogao, najviše će te i koštati“! Nakon što sam Arminu Cibri odbio pružati daljnu financijsku pomoć, obzirom da ni sam nisam mogao financijski sve „izmoći“ zbog svojih studija, te nakon što sam uvidio da me isti samo financijski iskorištava i da se radi o klasničnom reketiranju od strane Armina Cibre, Armin Cibra počeo mi je prijetiti na način, da će me prijaviti policiji, zloupotrebljavajući instituciju zaštićenog svjedoka, šaljući mi svakodnevno poruke prijetećeg sadržaja. Ne želeći se spuštati u to vrijeme na nivo Armina Cibre, istog sam ignorirao, ali i zatražio pomoć kod PU Centar Sarajevo, gdje sam podnio usmenu prijavu protiv Armina Cibre zbog uznemiravanja i reketiranja, ali i pripadnicima PU Centar dao na znanje, da Armin Cibra ima nezakonito ugrađene blinkere u svome automobilu, i da iste pali u vožnji Sarajevom. Nakon urgencije policije, Armin Cibra prestao mi se neposredno javljati, ali šaljući ovaj puta preko posrednika poruke: „Vidjet će Josip ko je Armin“!

Dana 12. 01. 2017. godine Armin Cibra „ušetao“ je u Drugu policijsku upravu Sarajevo i prijavio me zbog navodno izvršenog krivičnog djela u kolovozu 2016. godine, a isti me prijavio zbog krivičnog djela iz člana 369. KZ F BiH „Lažno predstavljanje“ na štetu Armina Cibre. Prije nego li me Armin Cibra prijavio, otišao je sa svojim vozilom do Šejle Turković i istoj rekao: „Šejla! Ajmo ga zajedno prijaviti“, nakon čega mu je ista kazala: „Bolan Armine, kako ćeš momka prijaviti, hoćeš da dobijemo krivične prijave za lažno prijavljivanje. Pusti više momka, šta si ga se snadovezao“ – obzirom da je Šejla Turković znala Cibrino nasilničko ponašanje prema meni, nakon što sam uskratio daljnu financijsku pomoć. Nakon što je Šejla Turković odbila da učestvuje zajedno sa Arminom Cibrom u lažnom prijavljivanju mene, Cibra je dana 12. 01. 2017. godine sam to učinio. Dokazi o ovome nalaze se na Zapisnicima Druge PU Sarajevo, Zapisnik broj: 02/5-2-2-88/17 od 17. 1. 2017., te Zapisnik broj: 02/5-2-2-898/17 od 27. 04. 2017. godine, gdje je Tužiteljstvo KS donijelo Naredbu o provođenju istrage protiv mene, te nakon provedene istrage, Tužiteljstvo je donijelo Naredbu o obustavi istrage protiv mene, nakon što je utvrdilo, da me je Armin Cibra lažno prijavio, a motiv lažnog prijavljivanja od strane Armina Cibre je bio moj uskraćeni novac prema istom. Ubrzo nakon toga, podnio sam Kaznenu prijavu kod Tužiteljstva KS protiv Armina Cibre zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 347. stav 1 „Lažno prijavljivanje“ KZ F BiH. Od svega ovoga ističe se trenutak i on najbolje govori o profilu Armina Cibre, kada sam na području općine Novo Sarajevo dao 20 KM Arminu Cibri da isti dadne Šejlinom sinu, jer sam imao informaciju da su u teškom financijskom stanju. Nakon izvijesnog vremena upitao sam Šjelu, „da li joj je Cibra dostavio navedeni novac, koji sam preko istog poslao“?! Na što je odgovorila: „Nije Josipe! Ništa mi nije dao“! O kakvoj se osobi radi, poput Armina Cibre sami zaključite, kad krade od maloljetne djece!

Paralelno s ovim, Kantonalno tužiteljstvo KS u 2017. godini povelo je još jedan krivični postupak protiv Armina Cibre, ali ovaj puta zbog krivičnog djela iz člana 347. stav 2 KZ F BiH, koji kaže: „Ko podmetanjem tragova krivičnog djela podmetne osobi za koju zna da to nije učinila, te na taj način izazove pokretanje istrage, kaznit će se kaznom zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Naime, radi se o slijedećem:

Dana 30. 12. 2016. godine portal „Slobodna Bosna“ objavila je članak pod nazivom: „Uhapšen kriminalac Dalibor Lugonja: Arminu Cibri, bivšem Radončićevom vozaču prijetio da će ga odraditi“! Dalibor Lugonja zvani Dala je inače zet obitelji Lekić, čiji je pripadnik Ekrem Lekić, koji se zajedno sa Fahrudinom Radončićem, Senadom Šahinpašićem i Naserom Orićem prema kosovskoj optužnici tereti za organizaciju likvidacije Ramiza Delalića – Ćele. Shodno gore navedenom datumu od 30. 12. 2016. godine, Sarajevska policija uhapsila je Dalibora Lugonju, koji je tada izdržavao zatvorsku kazni u „KPZ Zenica“, a bio je pušten na privremenu slobodu. U policijskom biltenu, tada je navedeno, da je Dalibor Lugonja zvani Dala pritvoren zbog prijetnji osobi inicijala C. A. (Armin Cibra) iz Sarajeva. Dalibora Lugonju je policiji prijavio Armin Cibra zbog navodnih prijetnji, da će ga „odraditi“! Nakon gore navedenoga i inicirane istrage, i to dana 06. 01. 2017. godine, gdje je dana 12. 01. 2017. godine postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva KS donijela Naredbu o provođenju istrage. Provodeći istragu po Naredbi Tužiteljstva KS, prikupljajući materijalne dokaze i iskaze svjedoka, utvrđeno je, da je Armin Cibra sam sebi slao poruke prijetećeg sadržaja i to krajem prosinca 2016. godine i od 04. 01. 2017. godine slao je prijeteće poruke meni, sa facebook profila pod nazivom „Luigi Toscana“, potpisujući pritom Dalibora Lugonju zvanog Dala. Na osnovu ovakvog podmetanja od strane Armina Cibre, na „pravdi Boga“ uhapšen je Dalibor Lugonja, a Armin Cibra se osnovano sumnjiči, da je počinio krivično djelo iz člana 347. stav 2 KZ F BiH. Na osnovu ovoga, da se zaključiti, da Armina Cibru neće „odraditi“ ni Fahrudin Radončić, ni Ekreme Lekić ni Dalibor Lugonja – Armin Cibra „odradit“ će sam sebe sa lažnim prijavljivanjima! Još prije nekoliko mjeseci Šejla Turković obavijestila je Tužiteljstvo BiH, da Armin Cibra lažno prijavljuje nevine osobe, zloupotrebljavajući pritom instituciju zaštićenog svjedoka, svoj status.

U Otvorenom pismu upućenog meni i Šejli Turković putem portala Dnevno.ba, Armin Cibra ističe, kako „ja i Šejla Turković spletkarimo sa svojim lažima u SIPA-i, Tužiteljstvu BiH, MUP-u KS…“. Tko ovdje spletkari, a na osnovu svih navedenih istinitih činjenica o Arminu Cibri, sami zaključite! Nadalje, Armin Cibra u svome pismu navodi, kako sam ja pisao lažne tekstove o Lekićima, Radončiću…, a zaboravlja, da je on (Armin Cibra) bio izvor mojih informacija o istima, s obzirom na njegovu ljubavnu vezu sa Belmom Lekić, i uvjerljivo je lažna Cibrina tvrdnja, da se meni sudi pred Sudom u Sarajevu zbog navodne klevete, da je Irhad Radončić u prometnoj nesreći na području Sarajeva ubio Havu Dovadžiju, a ne Semir Rastoder. Sudilo se Šejli Turković, a ne meni, nakon čega je okončana glavna rasprava, gdje imam provjerenu informaciju, da ista neće biti oglašena za klevetu. Ovo je još jedan propali pokušaj obmanjivanja javnosti od strane Armina Cibre, kad je upravo isti bio izvor mojih informacija, da je Irhad Radončić ubio Havu Dovadžiju. Ovakvim Otvorenim pismom upućenog meni i Šejli Turković u kojima Armin Cibra doslovno brani Fahrudina Radončića, Ekrema Lekića, Dalibora Lugonju…, isti je pljunuo sam sebi u lice, izbio se iz cipela i pogazio sve što je napisao u svojoj knjizi „Fahrudin Radončić mafijaš u podzemlju Balkana“, čiji je navodni autor Armin Cibra, u kojemu govori sve najgore o istima. Ova njegova kontradiktornost, s obzirom na jučerašnje Otvoreno pismo upućeno meni i Šejli Turković i knjigu „Fahrudin Radončić mafijaš u podzemlju Balkana“, dokaz je njegove psihofizičke neuravnoteženosti i bipolarne psihiče podvojenosti i unutarnjeg nereda, koje ispoljava lažnim tvrdnjama putem portala!

Nadalje, Armin Cibra u Otvorenom pismu ističe, da se „ni u jednom ratu djeca ne diraju“! I ova njegova rečenica, dokaz je njegove podmuklosti i prevrtljivosti, kad je upravo on taj, koji je htio silovati sina od nekadašnjeg direktora FOSS-a Edhema Bešića. E moj Cibra, pa „ni u jednom ratu djeca se ne diraju“!

Nakon što se Armin Cibra neslavno proslavio sa svojom knjigom „Fahrudin Radončić mafijaš u podzemlju Balkana“, a koja je izašla prije nekoliko dana, utvrđeno je, da Armin Cibra nije autor navedene knjige, već Šejla Turković. Napisati knjigu od 220 stranica i da stoji autor Armin Cibra, naprosto je nemoguće za čovjeka poput Cibre, koji u svome svakodnevnom govoru koristi svega 25 riječi, a o nepismenosti da i ne govorimo. Radi se o čovjeku, koji ne zna sastaviti dvije prosto proširene rečenice, a kamo li da napiše knjigu od 220 stranica. Prije bi javnost povjerovala, da su autori gore navedene knjige likovi iz humoristične serije „Lud, zbunjen, normalan“, Dino Mehmeda Mujkić ili Čombe, kojima za razliku od Armina Cibre, nije koeficijent inteligencije jednak sobnoj temperaturi! Nakon što je doslovno prokontan i raskrinkan u svezi navedene knjige, da nije autor, pored toga što je Armin Cibra plagijator, počinio je i krivično djelo „krađa intelektualnog vlasništva“, i da ima imalo srama (a nema) i obraza (a nema jer sjedi na njima) „poklopio“ bi se i šutio, ili još bolje sa planeta iselio. Koliko se knjiga napisana o Fahri stvarno prodaje, pokazuje i Cibrino očajničko hodanje po kafanama, nudeći knjigu za svega 5 KM od „ekskluzivno“ najavljene cijene 20 KM!

S obzirom, da Cibrin koeficijent inteligencije ne može nikako da pada (jer je već na nuli) može samo da raste, da se činjenično zaključiti, da isti nije ni stvarni autor Otvornog pisma upućenog meni i Šejli Turković, imajući prije svega u vidu način njegova izražavanja, pisanja…, već jataci bliski Fahrudinu Radončiću, a s kojima se Cibra u posljednje vrijeme od mjeseca siječnja 2017. godine pa sve do danas intezivno druži, tražeći kod Fahre status „svjedoka pokajnika“, naravno sve za pare!

Prevažno je ovdje istaknuti i činjenicu, da je Armin Cibra opet sam sebi, prije par mjeseci bacio eksplozivnu napravu u vlastitu garažu, ali je prije toga izvezao auto marke Golf 6 iz garaže, kako isto ne bi bilo oštećeno od eksplozije, te je navedeni slučaj isti prijavio policiji, predstavljajući se kao „žrtva“ napada ljudi Fahrudina Radončića.

Na osnovu svega rečenoga, ipak ne zamjeramo Arminu Cibri s obzirom na njegovu psihičku bolest i trajno oštećenje mozka, koje je isti zadobio prilikom operacije glave u 2013. godini, a koju mu je opet financijski snosio Fahrudin Radončić. Prema dostupnom njegovom nalazu koji posjedujemo, od te operacije Armin Cibra je zadobio trajno oštećenje mozka, što je kod istog uzrokovalo stanje bipolarnog poremećaja s više strukim poremećajem ličnosti, obzirom da je isti duže vremena ležao na neuropsihijatriji. Obzirom da smo utvrdili o kakvoj je budali riječi, ipak  imamo svi razumijevanja i ljudskosti.

Upravo je ovaj potez Armina Cibre u svezi Otvorenog pisma instruiran od strane jataka bliskih Fahrudinu Radončiću, a koji ima za cilj četiri stvari:

  • Lažno diskreditirati mene kao stalnog suradnika portala Dnevno.ba;
  • Narušiti i obezvrijediti ugled navedenog portala;
  • Da eventualno zbog pisma Armina Cibre, koje je Uredništvo portala Dnevno.ba pustilo o meni prekinem suradnju s istim;
  • Da diskreditira mene i šejlu Turković kao svjedoke Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva KS.

Ništa od ovoga Armine Cibra nije vam uspjelo, jer je upravo vaš plan bio, da prekinem suradnju s navedenim portalom, te na taj način prestanem pisati o organiziranom kriminalu!

Obzirom da je Armin Cibra na naš, moj i Šejlin račun iznio niz klevetničkih tvrdnji i to putem sredstava javnog priopćavanja, poručujemo mu, da isti počne skupljati dokaze za iznesene tvrdnje, koje će morati položiti pred Općinskim sudom u Sarajevu, obzirom, da ćemo podnijeti zahtjev za naknadu štetu radi klevete u visini VSP: 24.000,00 KM, a Uredništvu portala Dnevno.ba ipak dobronamjerno poručujemo, da prestanu objavljivati neistinite sadržaje tekstova potpisane od strane Armina Cibre, kako njihove ugledne čitatelje ne bi degradirao i razočarao netko poput Armina Cibre, jer se radi o neuračunljivoj osobi, koja je za novac na sve spremna, te kako cijenjeno Uredništvo uglednog portala Dnevno.ba ne bi bilo izvrgnuto tužbama, jer se ipak radi o preozbiljnom portalu, da bi objavljivao i prenosio tekstove psihofizičke neuravnotežene osobe poput Armina Cibre!

Ovakav neistinit sadržaj teksta, koji je Armin Cibra uputio putem portala Dnevno.ba u vidu Otvorenog pisma meni i Šejli Turković, ne bi trebao objaviti ni jedan ozbiljan portal ni novine, osim u Dnevnog avaza, koji je dokazana novina plasiranja neistinitih činjenica, falsificiranja, a sve shodno odluci Vijeća za štampu, da je „Avaz izašao iz standarda pristojnosti“! Otvoreno pismo Armina Cibre čista je klevetnička izmišljotina bazirana na instrukcijama jataka bliskih Fahrudinu Radončiću, jer nije više „IN“ da se Josip Šimić i Šejla Turković provlače konstantno kroz Dnevni avaz, te su stoga ovaj puta Fahrini jataci našli „podadljivog“ Armina Cibru, s kojim je lako omlaćivati poput „krpe za otarak“, za novac na sve spreman!

I za kraj, poručujemo porodici Memić, da se zapita, koja je to osoba pomogla ubojicama Dženana Memića bijeg s mjesta zločina. To je u stanju za novac učiniti samo jedna osoba… O kome se radi, sami pogodite!

S poštovanjem

Josip Šimić, teolog

Šejla Turković