covic-10012017

KAD JE OBEZBIJEDIO UVJETE DA MU MRTVI PONOVO MOGU GLASATI ČOVIĆ PROMIJENIO RETORIKU: Stolac mora ostati grad zajedničkog življenja svih građana

Prilog:Tekst Oslobodjenja

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH odlučeno je da stranački lider uskoro posjeti većinu gradskih odbora u Federaciji, a po logici stvari kako je i sam ustvrdio danas, prije svih ostalih danas je posjetio Stolac. Na današnjem sastanku sa domaćinom, općinskim načelnikom i kandidatom za novi mandat Stjepanom Boškovićem razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima u Stocu, kao i o strateškim ciljevima na lokalnom nivou.

– Naša je želja prije svega da se bez obzira na zastoj uzrokovan prekidom izbornog procesa, osjeti da život u Stocu funkcionira. Što prije moramo stvoriti uvjete da Stolac bude normalna sredina kao i sve ostale, te da se ovdje održe lokalni izbori, rekao je Čović.

Član Predsjedništva BiH najavio je nove investicije u Stocu, čime bi se povećao broj radnih mjesta, te zaustavio odlazak mladih iz ovog gradića. Lokalnom HDZ-u pružio je punu podršku uz uvjerenje u uvjerljivu pobjedu na ponovljenim izborima. Najavio je i skori početak radova na cesti koja ovu općinu spaja s Neumom.

– Stolac mora ostati grad zajedničkog življenja svih njegovih građana. On ne smije biti grad slučaj, iako se na tomu radilo u posljednje dva desetljeća u više navrata. I nedavno su pojedinci željeli napraviti slučaj, a u tomu su uspjeli djelomično, dok u konačnici na sreću nisu, dodao je.

Čovićev domaćin Stjepan Bošković rekao je da se HDZ Općine Stolac okreće planiranju građenja ljepše budućnosti, novim investicijama i stvaranju boljih uslova života za sve građane. Želja mu je i da se sa Stoca skine etiketa grada slučaja