Najviši dužnosnici Republike Srpske su još sinoć odbacili poziv Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u Bosni i Hercegovini (PIC) za otkazivanje referenduma najavljenog za 25. rujna.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je juče kako ga apsolutno ne zanimaju stajališta PIC-a. “Ne pada mi na pamet da se bavim PIC-om i njihovim priopćenjima”, kazao je Dodik u jedinoj izjavi za entitetsku agenciju Srna pojašnjavajući kako je zauzet jer slavi rođenje unuke.

Miloradu Dodiku BiH nije država, ali je država Republika Srpska
Naime, jutros kad se otrijeznio, Predsjednik manjeg BiH entiteta ponovio je  u Banjoj Luci sve ono što je govorio i prethodnih dana i mjeseci.

Nametnuti Sud i Tužiteljstvo BiH kažnjavaju sve što je srpsko. Neću to dopustiti, hoću se pobuniti jer ja nisam glup. Niko nam ne može oduzeti imovinu RS-a jer je to odlučeno ustavom i Daytonom. Neki bi da nas vrate u vremena Osmanskog carstva gdje su Srbi stenjali i trpjeli“, kazao je Dodik najavljujući da će u toku današnjeg dana javno pozvati sve Srbe u RS-u “na beskompromisni otpor organima vlasti BiH”.

dzezar.com/S.L.