“Ja ću se vrlo rado odazvati i reći sve što se mene tiče, ali nadam se da će se putem ostalih svjedoka dokazati ta krivica”, rekao je ministar sigurnosti…

„Disciplinski postupak protiv bivšeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića treba da bude snažna poruka svim nosiocima pravosudnih funkcija da će u slučaju neodgovornog rada snositi posljedice“, izjavio je za BN televiziju ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

goran-salihovic_0

“Nadam se da će se u disciplinskom postupku utvrditi njegova krivica i da će on biti adekvatno sankcionisan za sve te zloupotrebe, povrede radnih dužnosti i nezakonitosti, te da će to biti jedna snažna poruka svim nosiocima pravosudnih funkcija”, rekao je Mektić.

Mektić je naveo da je spreman za svaku moguću saradnju sa pravosudnim institucijama, u ovom, ali i bilo kojem drugom slučaju.

“Ja ću se vrlo rado odazvati i reći sve što se mene tiče, ali nadam se da će se putem ostalih svjedoka dokazati ta krivica”, dodaje Mektić.

On je naglasio da je žalosno što imamo takav sistem u kojem je potrebno da prođe godinu i više dana, kako je rekao nečijeg nezakonitog i nemoralnog rada, da bi sistem reagovao.

“Ni do ovoga ne bi došlo da nije bilo pritiska javnosti, posebno medija”, rekao je za BN televiziju Dragan Mektić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here