– Sve što je stekao stekao je u Srbiji. I tako vraća. Mislim da je građanima Srbije muka od svih tih silnih nezahvalnika koji dođu u Srbiju bez ičega, odu punih kofera, a onda pljuju po nama – kazao je Vučević

Selektor košarkaške reprezentacije BiH i bivši trener KK Partizan Duško Vujošević šokirao je javnost Srbije izjavom kojom je Srbiju proglasio za najvećeg krivca za rat na prostoru bivše Jugoslavije, a naročito u Sarajevu.

“Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili?”, rekao je Vujošević.

 Zbog ove izjave čuveni trener izazvao je gnjev mnogih navijača Partizana („grobara“), ali i političara.

Miloš Vučević, potpredsjednik Vučićevog SNS-a i gradonačelnik Novog Sada, kazao je  je da “Vujoševića sve što ima stekao je u Srbiji, koju sada pljuje”.

– Sve što je stekao stekao je u Srbiji. I tako vraća. Mislim da je građanima Srbije muka od svih tih silnih nezahvalnika koji dođu u Srbiju bez ičega, odu punih kofera, a onda pljuju po nama – kazao je Vučević.

dzezar/Slobodna Bosna