Nenad Rauković i Mile Knežević:KOGA SMO TO MI SRBI IZVELI NA SUD I OSUDILI ZA PLJAČKU DRŽAVE I NARODA?

813

Nenad Rauković i Milosav Mile Knežević/Izvor Facebooke: “Ма којег ми то “ВОЂУ”, политичара, а штеточину и издајника, као и његове сараднике, саветодавце и то, те људе из сене, изведосмо на суд и осудишмо за пљачку државе и издају народа”?

Зашто све ово пишем, па да би се сагледала истина, ко влада државом. И која је стварна улога “ВОЂЕ”, – пијуна у рукама, владара из сене, који су водили рат, ратно профитерство, као и продају оружја, нафте и бензина, али и дроге, цигара, кафе и других производа, опскрбљујући зараћене стране. А на тај су подмукао начин пљачкали народ и државу. Те су на основу пљачке, ти владари из сене, постали и власници безбројних фирми, објеката и земље, али и судова и судија, као и тужилаштва и полиције и обавештајник државних и пореских органа, као и медија. И сада су ти људи из сене, најбогатији и нјутјецајнији људи у држави. А ти владари из сене, кад им запрети опасност или разоткривање њихових злочина, издаје и пљачки, а које су свесно починили, против свога народа и државе, обично жртвују “ВОЂУ” ! Као и пар појединаца из његове близине, а који су сви до једнога, били њихови штиченици и послушници…

 
trios_9

И шта се даље дешава, народ је задовољан, мрски “ВОЂА” је пао, као и пар његових сарадника. А шта бива са онима који су “ВОЂУ” довели и били његови саветници, сарадници и наредбодавци из сене?!? Обично ништа!!! Јер нема истрага, суђења, као ни казни за оне који су стварни творци зла и неправде. А такође нема казни, ни за оне који су “ВОЂУ” следили и цело време подржавали. Е, то је наша србска болест, која нас је до сада у последња два века прескупо стајала. Јер ми се увек бавимо оном видљивом површином неког догађаја или појаве, а не дубинским снимањем и анализирањем позадине и узрочника онога што је довело до штете или страдања или издаје и пљачке народа и државе. И уместо да на основу спознатог и откривенога, кренемо у генерално чишћење куће -државе, како би сваком учеснику догађаја могли објективно и праведно да одмеримо казну или доделимо награду. Ми то не радимо, ма уопште не дирамо, нити распакујемо проблем до његових узрочника и све остане на старом: “Појео вук магарца”. А господари из сене, ради нашег немара или незнања, остадоше недирнути и некажњени.
То ми нисмо никада урадили, као ни 1990. г. па ни 2000. али то не радимо ни у последњим годинама. А та истина је стравична и болна, јер ми Срби, нисмо урадили оно, што смо морали! А морали смо распаковати све старе комунистичке и југославенске тајне службе, као и војне, али и цивилне: УДБУ, КОС, и остале! А које још увијек постоје, не, званично, али постоје, као и њихови сарадници, који су увезани и даље раде за себе.

И они, ти људи из сене – произвођачи зла, и даље и то без икаквих проблема или сметњи, раде нам свакодневно о глави, не само po Републици Српској већ и ФБиХ и Србији, као и целом србском народу! И управо, због тог нашег – србског немара или незнања, ми Срби, још увек плаћамо стравићну цену и то трагедијом и пропадањем и то свакодневним. А које траје, већ више од једног века.

Јер да смо то чишћење куће – државе, бар ових задњих година урадили, наша патња, беда, хаос и пропадање, били би сигурно за упoла – мањи! А да бих изнесене тврдње оправдао, морам се и јавно запитати: Ма којег ми то “ВОЂУ”, политичара, а штеточину и издајника, као и његове сараднике, саветодавце и то, те људе из сене, изведосмо на суд и осудишмо за пљачку државе и издају народа.?! На моју, али и вашу жалост, ни једнога ! И зато тврдим, да један човек, без помагача из сене, тих сарадника, савјетника, финансијера, маркентиншких мајстора, као и новинара, не може ништа сам направити, без обзира ко он био.

Е, зато је по мени, при рушењу било којег вође, а који није радио у интересу народа и државе, потребно свакога, ма ко год он био, обавезно јавно судити! И то не само њему, већ и свима онима, који су ВОЂИНА”, дружина из сене и његови поштоваоци и сарадници, односно, тајни и јавни извршиоци послова. Јер они су, па те дружине из сене, опаснији од сваког вође. Јер кад се народ дигне и побуни против “ВОЂЕ”, неправде и зла, људи из сене се повуку у тоталну сену и изолацију, те заћуте и чекају док се олуја – побуна не смири и не прође. А онда се тактички и глумачки извежбано, поново и полако врћају на сцену и у живот државе и нас грађана. Те новог “ВОЂУ”, неприметно, али зналачки, узимају у своје руке и под своје скуте. И шта смо добили, ништа, опет све исто и из почетка. Е, зато, док се такви људи, људи из сене и ондашњих безбедносних и полицијско и војно обавештајних служби не разоткрију и не изведу пред суд, нема за нас Србе праве, законите, као ни правдене државе! Али такође, а на нашу жалост, нема, нити може бити икаквог опоравка или напретка за народ. Јер са змијом отровницом, тим људима из сене у њедрима -држави, ко је и када и где преживео ??????
Izvor/Facebooke

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here