ČEGA SE PLAŠI I OD KOGA SVE STREPI FAHRO RADONCIC ?

14555770_1096283333758577_1987449178_n

Koga se plaši Fahrudin Radončić?U najkraćem, svih ljudi sa ove slike gore.Pođimo redom.

Piše:Šejla Jugo Turković/dzezar.com

GORAN SALIHOVIĆ: Naime, Fahro se Salihovića nije  plašio dok je ovaj za njega prikrivao istrage koje su išle u njegovom smjeru.Nije ga se plašio ni kada je 2011 godine na “tajnom sastanku” u restoranu “Felini”, u Sarajevu, kojem su prisustvovali Radončić,Salihović i Dodikov i Radončićev zajednički prijatelj i kum, MATO DJAKOVIĆ.

Naime,Radončić je saopstio tadašnjem predsjedniku Općinskog Suda Sarajevo, Goranu Salihoviću, da će biti imenovan za Glavnog Državnog Tužioca, i tom prilikom mu dao kovertu formata A4, doslovno rekavši “POČASTI SE GENIJE”!goran-salihovic_0

Uglavnom, poslije toga,Radončićevi i Salihovićevi poslovni i privatni sastanci nastavljaju se najčešće u “Avazovom Tornju”, u večernjim satima, kao i i restoranu “Plava Prizma”, u Radončićevom i Keljmendijevom hotelu “Radon Plaza”, dakle, sve se to dešava u vrijeme kada se Radončić nije plašio sada već bivšeg Glavnog Tužioca,  Salihovića.

Radončić se nije plašio Salihovića ni godine 2014, kada je 15.07.,iste godine, u 08:00 sati,  Radončićev lični vozač ARMIN CIBRA otišao, naravno, po naredbi Radončića, u kabinet Glavnog Državnog Tužioca, Gorana Salihovića i lično mu na ruke, mimo protokola i zakona, uručio “UPIT” koji je Radončić napisao o izdavanju uvjerenja o neprovođenju istrage u predmetu NASER KELJMENDI.

14509355_1090790347641209_507833343_nARMIN CIBRA je toga istog dana, sa svog broja mobitela 061/219-995, poslao SMS poruku Radončiću, na njegov tadašnji broj mobitela (061/490-408) u kojoj ga obavještava da je izvršio zadatak, odnosno, da je Salihoviću lično predao pomenuti “UPIT”.

Navedeni SMS je, po našim saznanjima, dio dokaznog materijala u predmetu kao i dokaz o protivzakonitim aktivnostima Gorana Salihovića, a u korist Fahrudina Radončića.Koliko nam je poznato, taj isti SMS će biti korišten protiv Salihovića u eventualnoj optužbi koja mu, nakon suspenzije, slijedi.

Naime,traženo uvjerenje Salihović je takodjer mimo protokola i zakona izdao Radončiću odmah sutradan, dakle, 16.07.2014 godine, kako bi Radončić “faksimil” navedenog uvjerenja objavio u svom “Dnevnom avazu” i time lažno uvjerio javnost da on nema veze sa slučajem KELJMENDI te da se protiv njega ne vodi nikakva istraga u Državnom Tužilaštvu.

No, ne lezi vraže.Onog momenta kada je Radončić bio potpuno uvjeren da ga Salihović nemože zaštititi i spriječiti njegovo hapšenje, procesuiranje i sudjenje, Goran Salihović, kao i ostali neistomišljenici, tužioci i svjedoci, postaju ciljana meta Radončićevog Dnevnog avaza i njegovih novinarskih kabadahija koji u svojim bezbrojnim novinskim tekstovima svoga šefa, Radončića, na sve moguće načine “peru” i iznose neistine i prizemne laži koje, na kraju krajeva, i dolikuju  Keljmendijevom zlikovcu, Fahri Radončiću.

ZAŠTO SE FAHRUDIN RADONCIC PLAŠI NASERA KELJMENDIJA ?

14469353_10154539674553550_1566973508_nOsim zajedničkih ubistava i naručivanja likvidacija, ono što nije poznato široj javnosti, jeste da Naser Keljmendi posjeduje autentičnu dokumentaciju o vlasništvu nad “PRAŠKASTIM TORNJEVIMA” FAHRUDINA RADONčIćA, ali i drugom njegovom pokretnom i nepokretnom imovinom.

Naime, jedan od razloga zašto ga sada tako panično brani  jeste taj što se plaši da Keljmendi ne progovori i ne ustupi dokumentaciju, dok s druge strane, s pojedinim potkupljenim medjunarodnim i domaćim izdajnicima, lobira da za sve njegove zločine i egzekucije odgovara upravo Keljmendi kako  bi on ostao  “čist koaljicioni partner”!

Medjutim,iako je Fahro sasvom dovoljno pokvaren i sasvim dovoljno namazan i vispren, još uvijek nije shvatio igru u kojoj ga koalicioni i medjunarodni partneri samo drže na “tankom ledu”.
Njegovi bliski saradnici tvrde da Fahro nije onaj stari jer njegova neizliječiva bolest i senilnost, pojačana starenjem, čine svoje pa Radončić nije u stanju više pravilno rasuđivati.

ZAŠTO SE FAHRUDIN RADONČIĆ PLAŠI DARKA ELEZA ?

Iako je svesrdno pomagao Darku Elezu i njegovoj grupi, ipak, Elez ostaje Radončićeva velika prijetnja.

Naime, Elezov najveći grijeh je bio u tome što je Radončiću i Keljmendiju obećao da će im sa leđa skinuti STRAHINJU RAŠETU!
Naime,nakon što je izvršena likvidacija RAMIZA DELALIĆA,naravno, po nalogu FAHRUDINA RADONČIĆA, Rašeta se počeo žaliti i pričati kako nije dobio obećani dio novca.

Na dogovoreni sastanak sa DARKOM ELEZOM, u hotelu “SUNCE” u Vogošći,  otišao je Naser Orić i  Keljmendijevi sinovi, te su tom prilikom ELEZU platili da organizuje grupu koja će likvidirati STRAHINJU RAŠETU.

Tako se   stvarno i desilo, ali uz pomoć Elezovih rodjaka u BIA-i i Radončićevih saradnika u toj Srbijanskoj službi, ubistvo nesretnog Rašete je predstavljeno kao samoubojstvo, odnosno, navodni Rašetin pokušaj da podmetne bombu pod automobil MILANA MITIĆA, još jednog od učesnika u likvidaciji RAMIZA DELALIĆA -ĆELE.
Radončić se tom prilikom dobro potrudio da se tragovi sakriju i istraga odvede u drugom pravcu…

ZAŠTO SE FAHRUDIN RADONČIĆ PLAŠI ANDJELKA VELJANČIĆA ?

VELJANČIĆ je bio dio ELEZOVE grupe i samim tim upoznat sa svim onim što su zajedno činili.
Tikva je pukla kada je ELEZ prevario VELJANČIĆA za novac, a ovaj mu vratio tako što se u postupku “LUTKA” pojavio kao svjedok pokajnik te otkrio niz ubistava i pljački koje je počinila ova grupa, zbog čega je Radončićev inspektor SIPA -e, BOJAN CVIJAN, dobio 20 godina robije, a njegova supruga, MILJANA CVIJAN, dobila mjesto na listi RADONČIĆEVE stranke koja je na ovim izborima postigla nikakve rezultate i bukvalno spala na niske grane slične onima na koje je svojevremeno, poslije odlaska Silajdžića, spala i SBiH.

Naime, RADONčIć još nije miran i osjeća veliki strah koji pokazuje u tekstovima u “Dnevnom avazu”, jer se plaši da bi ANDJELKO VELJANČIĆ mogao mnogo toga posvjedočiti i o njemu…

ZAŠTO SE FAHRUDIN RADONČIĆ PLAŠI IVANE I LJUBIŠE BUHE ĆUMETA ?

Poznato je da je IVANA BUHA, Ćumetova bivša supruga, na Kosovu, protiv NASERA KELJMENDIJA, potvrdila KELJMENDIJEVU I RADONČIĆEVU umješanost u ubistvo RAMIZA DELALIĆA ĆELE. Poznato je i da je ĆUME organizovao egzekutore, ali još uvijek nije poznato kad će progovoriti,a već se špekulira o različitim ponudama koje je ĆUME dobio, kako bi otkrio ulogu Radončića i Keljmendija u likvidaciji ratnog komandanta RAMIZA DELELIĆA ĆELE koja je Radončiću svakodnevna i svakonoćna mora.

ZAŠTO SE FAHRUDIN RADONCČIĆ PLAŠI SVOG BIVŠEG VOZAČA I TJELOHRANITELJA ARMINA CIBRE ?

http://dzezar.com/sejla-jugo-turkovic-armin-cibrako-je-zas…/

ARMIN CIBRA je svjedočio na Kosovu kao svjedok Tužilaštva protiv NASERA KELJMENDIJA u čijoj optužnici se FAHRUDIN RADONCIC I EKREM LEKIC označavaju kao najbliži saradnici NASERA KELJMENDIJA i nalogodavci ubistva RAMIZA DELALICA CELE.

Detaljno je dao svoj iskaz o RADONČIĆEVOJ ulozi a svjedočio je punih 10 dana.

ARMIN CIBRA je iznio, kako istražiteljima SIPA-e, američkim istražiteljima, tako i istražiteljima EULEXA, naravno,sve  detalje o pripremi likvidacije RAMIZA DELALIĆA ĆELE koje se odvijalo u RADONČIĆEVOM automobilu, kabinetu, restoranu i hotelu, a gdje je glavnu riječ o likvidaciji vodio upravo  FAHRUDIN RADONČIĆ.

ARMIN CIBRA je dao iskaz i o drugim ubistvima koje je organizovao FAHRUDIN RADONCIĆ, kao i drugim kriminalnim djelima mafijaškog dvojca,FAHRUDINA RADONČIĆA i EKREMA LEKIĆA, kao što su trgovina drogom, pranje novca i falsifikovanje isprava i drugih važnih dokumenata.

Koliko se FAHRUDIN RADONCIĆ plaši ARMINA CIBRE najbolje ilustrira činjenica da se ARMINOV iskaz koji je dao istražiteljima SIPA-e našao na radnom stolu u kabinetu FAHRUDINA RADONČIĆA prilikom hapšenja i pretresa prostorija koje je koristio tadašnji uhićeni mafijaš i ubica.

Pomenuti iskaz je rezultat prijateljstva izmedju FAHRUDINA RADONČIĆA i tadašnjeg direktora SIPA-e, GORANA ZUPCA, koji je više vremena provodio u RADONČIĆEVOM Tornju nego u sjedištu SIPA-e.

ARMIN CIBRA je takodjer postao meta Radončićevog “Dnevnog avaza”,u kojem je monstruoznim lažima i naslovima dovođen u različite kontekste, a sve u cilju diskreditacije kao ključnog svjedoka u predmetima koji se vode protiv FAHRUDINA RADONCICA.

Takodjer, ključni svjedok ARMIN CIBRA, našao se i na meti narko dilera,ološa i sitnih kriminalaca koji su većinom u rodbinskoj vezi sa EKREMOM LEKIĆEM i pod kontrolom FAHRUDINA RADONCICA.Pisala sam o prijetnjama,zastrašivanjima,telefonskim uznemiravanjem,bacanjem eksplozivnih naprava ispred kuće ARMINA CiIBRE, a sve da  bi pokušali zaustaviti CIBRU u daljem svjedočenju.

Naravno,Sve je blagovremeno evidentirano u Tužilaštvu kao ugrožavanje sigurnosti svjedoka i pritisak na istog.Time je FAHDRUDIN RADONČIĆ pokazao najveći strah i strepnju od nezaustavljivog Veterana Policije, ARMINA CIBRE, kojeg nije uspio potkupiti,zastrašiti i kompromitirati lažnim tekstovima i drugim reketaskim prijetnjama i podmetanjima.

ZAŠTO SE FAHRUDIN RADONČIĆ PLAŠI SEJLE JUGO TURKOVIĆ,ODNOSNO MOJE MALENKOSTI ?

http://dzezar.com/sejla-jugo-turkovic-armin-cibrako-je-zas…/

Osim iskaza koji sam detaljno dala američkim istražiteljima na Kosovu, zbog čega sam punih šest godina punila naslovnice “Dnevnog avaza” čiji su me novinari častili  s najprizemnijim naslovima, a sve u cilju da me pokušaju diskreditirati kao svjedoka njihovom šefu RADONCICU,no, to im, ipak, nije uspjelo, te se moja izjava u potpunosti poklopila sa izjavama drugih svjedoka.

Da ne dužim, davno sam mu je poručila: “Nikad ne potcjenjuj i ne napadaj ženu koja zna sve o tebi”.

  • Sven Rustempašić

    Radon(čić) je od ¨Keljmendija¨ (čitati: Albanaca, albanske mafije i albanske obavještajne službe, što je u ovakvim situacijama skoro jedno te isto) i započeo svoju životnu putanju, tj. kao albanski agent je krenuo i na toj je putanji, na tom zadatku je i ostao. Po pitanju Radončićeve suradnje sa Miškovićem i ostalim Srbima nema ništa nelogično. To je isto kao i suradnja s Alijom Izetbegovićem. Postoji i danas velika zabluda kod Bošnjaka koji svi zanemaruju da između Srba i Albanaca po pitanju Bosne postoji jasan, čvrst i konkretan dogovor, a on glasi: Surađivati ka uništenju Republike BiH tako da se podržava Alija Izetbegović i njegovi koji to čine, tako da se podržava i Bošnjacima podmeće ¨kurvino kopile¨ tzv. islamskog fundamentalizma, odnosno muslimanskog nacionalizma, što radi Alija Izetbegović i njegovi, dakle, dijeliti teritoriju BiH i stvarati Republiku srpsku i Hrvatsku republiku Herceg-Bosnu, a u zamjenu dobiti Republiku Kosovo. To je dogovor Milošević-Rugova, a Radon(čić) je prema svjedočenju na YouTube, jednog KOS-ovca, počeo karijeru agenta kao ¨kućni prijatelj Ibrahima Rugove¨. Ustvari ga je Rugova i poslao u KOS da ¨dete izuči zanat¨ od Srba, da sa KOS-om krene u Sarajevo i tako dalje. To sve implicite raportira i autorica Šeila Jugo ali to o albanskoj obavještajnoj službi i o bošnjačkim veleizdajnicima uslijed svoje i inače teške pozicije ne može eksplicite iskazati nego se opravdano zadržava na onom kriminalnom segmentu albanskih operacija.