FAHRUDIN RADONČIĆ:“IZETBEGOVIĆ JE VODJA TERORISTA,OTEO JE BASNOSLOVNO BLAGO I PRIKRIVA POLITIČKA UBISTVA”!

TAKO JE GOVORIO FAHRUDIN RADONČIĆ O SVOM DANAŠNJEM KOALICIONOM PARTNERU IZ  TAKOZVANE “GRANDE KOALICIJE”

avaz-zgradaPiše:Šejla Jugo Turković/nopasaran.ba

“Bakir Izetbegović je vođa terorista, opljačkao je basnoslovno blago donirano našem narodu i državi…, on je taj koji prikriva mnogobrojna politička ubistva…”, govorio je ne tako davno Fahrudin Radončić lider SBB-a koji je danas, gle čuda,jedan od glavnih koalicionih partnera iste one SDA-e na čijem čelu je upravo “terorista” Bakir Izetbegović.

Redakcija našeg magazina je na molbu naših mnogobrojnih čitatelja analizirala neke od optužbi i neka (ne)opravdana “blaćenja” koje je predsjednik Saveza za bolju budućnost, Fahrudin Radončić, davao mmnogobrojnim domaćim i regionalnim medijima crneći tako svoga današnjeg pajtaša i koalicionog partnera Bakira Izetbegovića.

Čak i letimičan pregled na opseg i težinu izjava koje je Radončić usmjerio prema bahatom Izetbegoviću prije samo pola godine, dovodi u pitanje sve izborne rezultate ovog duboko i do bola posvađanog dvojca koji su se – međusobno – nazivali ubicama, lažovima, te u cijeli sukob upetljali čak i sopstvene supruge, majke, djecu, užu i širu porodicu, komšije, stranke… i na kraju cijeli bošnjački narod.

Bošnjački glasači su od tada uglavnon razočarani, gladni, nezaposleni i prevareni, i bez obzira na Radončićeva i Izetbegovićeva lažna ubjeđivanja  koja su javno propagirali na svojim nedavnim predizbornim tribinama,još im vjeruju.U foliranju naroda je svakako prednjačio Fahrudin Radončić pokazujući zelenu maramu iz svog sakoa na koju je do juče pljuvao… Samo idioti nisu shvatili da to Radončić radi iz ličnih interesa kako bi, ako je to više uopće moguće,bar  malo ublažio svoja “opaka” sudjenja i po svaku cijenu izbjegao zatvor koji mu u svakom slučaju slijedi…

Podsjetila bi javnost na činjenicu da je Radončić sve donedavno  na tim istim predizbornim tribinama SBB-a, koliko juče, u stilu “šoumena”, naravno, olovkom bušio balon,euforično poručujući Bakiru i SDA-u: “Ovo ste vi, ne znam na šta vas sve ovo podseća”.

Naime, još od one 2010-te godine seže duboki sukob između Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića koji je, ako to još uvijek pamtimo, eskalirao onoga trena kad je Radončić krenuo u osvajanje pozicije bošnjačkog člana predsjedništva BiH. Njihov rat traje od tada pa sve do prije pola godine kada ovaj probisvjetski i mafijaški dvojac preko noći dogovara takozvanu “historijsku koaliciju” koja bi, gle čuda, konačno ujedinila Bošnjake…Za samo dvadeset i četiri sata nesretni Bošnjaci su progutali njihov izmontirani mamac i, ne samo da su zaboravili, nego su i  prestali i razmišljati o njihovim dojučerašnjim gnusnim i monstrouznim optužbama na koje ću vas ponovo podsjetiti, ne zbog Rdonćića i Izetbegovića, nego zbog vas samih, spočitavajući vam usput zaboravnost i sljepilo od koga će nas još dugo boljeti glava…

Podsjećam čitaoce na još jedan datum (23.7.2014.) kad je  Radončić izjavio kako se on “nema namjeru pravdati Izetbegoviću koji je od ove zemlje oteo basnoslovno blago koje je skupljala njegova obitelj, lafo za pomoć u obrani BiH u ratu, te čovjeku,misli na Bakira, koji je bio mentor dolaska mudžahedina, vehabija, ili, iranskih špijuna, ali i neviđenoj sustavnoj korupciji kroz Bakirove razne (“El Šidijeve”) kriminalne poslove koji su stotine tisuća Bošnjaka ostavili bez posla i perspektive”, pjenio je tada  Radončić o kome javnost u BiH do tada nije znala ništa.Ako je i znala nije smjela govoriti jer se plašila Radončićevih monstroumnih medija i zaslijepljenih novinarskih plaćenika koji su prodefilovali kroz njih.

Paralelno iznošenju Bakirovog prljavog veša, Radončić se u tom periodu tajno sastajao i sa tadašnjim visokim funkcionerom stranke SDA, Adilom Osmanovićem, koji se dugo i svojski trudio da bude predsjednik SDA, naravno, umjesto Izetbegovića.Njihove sastanke u četiri oka su održavali u kasnim noćnim satima u upravnoj zgradi “ROBOT KOMERC” u Rajlovcu,tačnije u kabinetu vlasnika i predsjednika navedene uprave gospodina SELVERA ORUČA.

No,tada je to bilo u interesu Radončića.Danas je Adil Osmanović opet povremeno na meti Radončićevog “Dnevnog avaza” jer je, kao ministar civilnih poslova, zasmetao Radončiću.Naime, Osmanović je povukao potez i stavio u proceduru za reviziju sva državljanstva BIH izdata građanima Sandžaka,što nimalo nije iznenađujuće jer je upitno i državljanstvo samog  Fahrudina Radončića koje mu je izdao, kako kaže naš izvor, “samo Bog zna ko”.Takođe je upitno i državljanstvo njegovog “suradnika” i prijatelja Ekrema Lekića predsjednika udruženja građana porijeklom iz Sandžaka,koji danima kukumače u Radončićevom “avazu” kako se ne slaže sa revizijom državljanstava.No, čemu njihova panika ako je sve išlo regularnom procedurom?

baki-fahro-fena_1I da ne zaboravim kazati da Adil Osmanović nije bio jedini “informant” Fahrudina Rdončića.Svi se skoro sjećamo, pogotovo se sjećaju bliski saradnici Radončića da je njegov česti gost bio i  generalni sekretar SDA, Amir Zukić…, i to u njegovom kabinetu u koji bi dolazio sa urednikom Fadilom Mandalom kako bi radnicima “Avaza” zamazao oči.Potpisnica ovog teksta je nekoliko desetina puta bila svjedokom susreta Zukića i Radončića i jednom iznenađeno pitala:”Okud ti Amire sa Fahrom”,na što mi je generalni sekretar SDA bukvalno odgovorio: “Jbg Šejla, treba biti dobar sa svakim”.

I na kraju:Podsjećanja radi Radončić i Lekić su po kosovskoj optužnici, skupa sa balkanskim narko bosom, Naserom Keljmendijem, ORGANIZOVALI i financirali ubistvo ratnog komandanta RAMIZA DELELIĆA ĆELE u Sarajevu, mjeseca Juna 2007. godine,od čega ih na opće čuđenje naroda i glasača SDA indirektno brane upravo pojedinci iz vrha te stranke.

I kasnije (30.10.2014.) Radončić nastavlja u istom ritmu, pa Izetbegoviću i njegovoj SDA poručuje: “SDA, Stranka koja je dovela do 560.000 nezaposlenih, do toga da smo prva zemlja u Evropi po nezaposlenosti, do 50 posto gladnog stanovništva, SDA koja je demonstrante vrijeđala da su teroristi i narkomani i SDA koja prikriva politička ubistva i zloupotrebljava pravni sistem zemlje nije naš koalicioni favorit”.

Nakon što su pomenuti izbori u BiH okončani te Radončić, ponovo, nije ušao u Predsjedništvo BiH, nastavio je sa pritiskom na SDA, ali i brutalnim kritikovanjem Izetbegovića.

Tako je aprila 2015. bio vrlo direktan prema Izetbegoviću, nazivajući ga vođom državne mafije: “Bakir Izetbegović je vođa bošnjačke mafije. Sve dok ne otkrije kako je ubijeno petnaestak naših komandanata i visokih političkih funkcionera i dok ne vrati milijarde maraka koje je njegova porodica otela i krije ih u Turskoj, mi sa SDA, konkretno sa Izetbegovićem, nemamo šta da razgovaramo”.

Medjutim, kako je počelo otkrivanje ubistva ratnog komandanta RAMIZA DELELIĆA ĆELE, RADONČIĆ u stilu najboljih srpskih i albanskih agenata, naravno uz konsultacije s njima, mijenja taktiku…Podigao je ručnu i u startu kazao kako je “SDA”potrošen … i nek se oni između sebe dogovore šta je prozapadna, proevropska opcija te stranke, odnosno frakcija ili dio, šta je reformski dio te stranke, a šta je ono što se zove rigidni, anahroni, feudalni koncept u čijem liku ja prepoznajem Izetbegovića”.

U istom mjesecu Radončić je, ponovo, imao potrebu da demistificira Izetbegovića na sljedeći način: “SBB nema nijednog razloga da ide u koaliciju s Izetbegovićem. SBB hoće potpuno drugačiju Evropu od one koju želi Bakir, jer je Izetbegović, što ne treba zaboraviti, istovremeno izgubio i svog međunarodnog mentora, gospodina Erdoana, koji je poražen na izborima u Turskoj. SDA je potpuno druga priča, ali gospodin Izetbegović i njegova politička grupa iz suštinskih i političkih razloga nisu prihvatljivi za nas. On je kao moćni politički faktor unutar SDA u proteklih 20 godina imao priliku preko svog oca, uz svog oca i nakon svoga oca da ide evropskim putem. Uništio je taj put i ja ne želim da SBB doživi sudbinu Stranke za BiH, SDP-a i DF-a i da se obrukamo pred narodom”.

Ipak najnovija događanja i idiotsko koaliranje  Radončića i Izetbegovića očito govore o njima samima i njihovom crnom obrazu i moralu, pogotovo obrazu i moralu Radončića koji je spreman da se obruka pred cijelim narodom i njegovom javnošću i da, zbog straha i vlastitog interesa, koalira sa “radikalnim Izetbegovićem, koji je doveo teroriste i još uvijek prikriva politička ubistva”. Koja će biti Radončićeva cijena ove koalicije,naravno, ostaje da se vidi uskoro. Očito da su istraga protiv Radončića, koja je otvorena zbog ubistva Ramiza Delalića “Ćele”, kao i njegovi ogromni finansijski problemi u koje je zapao, dovoljan motiv da se ovaj nečovjek obruka i pred bogom i narodom.

fahro

Vrlo je simptomatično i to da Radončićev medij već neko vrijeme ne napada kadrove SDA što je ranije  bila redovna, uhodana, praksa. Šta više, Radončić danas uredno objavljuje stranačka saopćenja SDA i SBB, odnosno, “Grande koalicije”, te rado u eter pušta vijesti koje šire “ljubav” između Izetbegovića i njega lično što je, ipak, tek njihova ogromna sramota ali i sramota nas svih koji sve to prećutkujemo.

Naime,držeći se za Izetbegovićeve nogavice i svo vrijeme strepeći od procesa koji se vodi protiv njega, FAHRUDIN RADONČIĆ uzaludno skriva strah u očima i vezu sa balkanskim narko bosom Naserom Kelmendijem.On navedenim postupcima i radnjama laže sam sebe i ujedno i svoje glasače, govoreći im, baš kao da su najveći idioti: “Nemojte da vas mali interesi odvoje od velike koalicije”.

Nerado se RADONČIĆ drži za Izetbegovićeve pantolone i gazi svoj ponos. Ali strah od zatvora je puno jači od toga  držanja.S obzirom na stepen optužbi i istraga koje su pokrenuli jedan protiv drugog najizglednije je da prvo moraju počistiti svoja dvorišta a to će potrajati, vjerovatno do narednih izbora.

Do tada,nadamo se, obzirom na objektivnost i pravednost Tužilaštva i Suda BIH pred kojim  mu se sudi, lider SBB BIH, FAHRUDIN RADONČIĆ, biti će akobogda na sigurnom mjestu u jednom od  “Grande zatvora” BIH.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here