“Izvjesno je da gubi izbore a uhvaćen je i u utaji poreza teškoj 11 miliona KM”,piše SDA-ov portal Slobodna Bosna

“Svjestan da će treći put zaredom izgubiti izbore za člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić pokazuje prepoznatljivu nervozu. Lično, ili preko svojih plaćenika i medija, rječnikom koji je ispod svakog civilizacijskog nivoa, Radončić svakodnevno iznosi neistine i uvrede na račun čelnih ljudi SDA“, navodi se u saopćenju SDA, koje njihov portal Slobodna Bosna prenosi u cijelosti.

“Ovaj put je svoju medijsku fabriku laži usmjerio prema Šefiku Džaferoviću, optužujući ga za ratne zločine, iako je već dokazano da je riječ o izmišljotinama i pokušaju montiranja procesa”.

“Dok drugima podmeće nedjela, upravo je Radončić taj koji je učesnik kriminalnih privatizacija poput slučaja Vranice. Lažima preko svojih medija godinama je nanosio štetu bosanskim privrednicima, među kojima su Selimovići, nedavni brutalni napad na Ećo Company, a jedna od njegovih laži završila je i na Ustavnom sudu BiH, koji je Radončićevom stranačkom biltenu naložio da nadoknadi štetu. Zbog izmišljotina Dnevnog avaza uništena je firma Tehno – pek iz Bihaća, a 26 demobilisanih boraca je ostalo bez posla.

Radončićeva nervoza dosegla je tačku ključanja, ne samo zbog očitog trećeg uzastupnog gubitka izbora za člana Predsjedništva, nego i zbog posljednje poreske kontrole kojom je utvrđeno da je utajio 11 miliona KM poreza. Medijskom harangom i grčevitom borbom za vlast, Radončić pokušava zaustaviti institucije da urade svoj posao do kraja.

Umjesto brutalnih laži o političkim protivnicima i samohvalisanja da je veliki intelektualac i industrijalac, neka Radončić konačno objasni javnosti slučajeve svih onih radnika koji su godinama radili nacrno u njegovim firmama. I neka objasni utaju poreza tešku 11 miliona maraka utvrđenu posljednjom kontrolom Poreske uprave.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here