Nikšić i Komšić najavili zajednički front i,vjerovali ili ne, “skidanje s vlasti aktualne nacional-političke oligarhije” sa kojom su,koliko juče,kriminalno koalirali naprosto se utrkujući s njima u “biznisu zabadanja ruku u milionska budžetska sredstva”,kako to juče u Tuzli reče Amir Reko lider novosnovanog političkog pokreta “most21”. 

“Činjenica je da sadašnja vlast na svim razinama vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost”, ponavljaju papagajski Nikšić i Komšić ono što i vrapci na grani znaju,bacajući tako još jednu socijaldemokratsku “šuplju priču” na koju će se,ako niko drugi,onda  Bošnjaci ponovo upecati na narednim izborima koji slijede sljedeće godine.

Nikšić ne pominje vladavinu svoga SDP-a za koju većina građana ove zemlje tvrdi da je  bila “kriminalna”,baš kao i ova današnja koju licemjerno osuđuju.Interesantno,Ni Komšić ne spominje svoja dva katastrofalna mandata u Predsjedništvu BiH koje je dobio zahvaljujući u ludo bačenim bošnjačkim glasovima i muslimanskom utopističkom željom da ovu zemlju upravo “Željko Komšić-Tito i Nermin Nikšić – Tempo” izvedu na zelenu granu.Ne znam šta vi mislite,meni se čini da “narod više nije blećak” i da su biznismeni Nikšić i Komšić ponovo u nemogućoj političkoj misiji skidanja s vlasti svojih dojučerašnjih pajtaša.

 

Pripremio:Tahir Pervan/dzezar.com/Prilog/Tekst Slobodne Bosne/

Na sastanku predstavnika SDP BiH i DF predvođenih predsjednicima Nerminom Nikšićem i Željkom Komšićem konkretizirane su aktivnosti na okupljanju lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca, mladih – u front za skidanje sa vlasti aktuelne nacional-političke oligarhije.

Nastavi li se ovako, ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija, već građanima ove zemlje prijeti ekonomsko-socijalni kolaps, a nacionalistička mantra na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući ne isključuje nove nacionalne sukobe.

Razgovarano je o modalitetima suradnje u okviru ovog jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja, a u prvom planu su tri glavna cilja: Sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kaavih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta; na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti; ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti ovaj strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu ove zemlje, posebno nezaposlenima, umirovljenicima, radnicima i mladoj populaciji – da ova zemlja može i mora bolje.

Ukoliko se to ne desi 2018. godine, bojimo se da će to biti kraj Bosne i Hercegovine kakvu hoćemo i za koju su se borile generacije prije nas!

Na današnjem sastanku utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka, saopćeno je iz DF-a, javlja S.B.