Raspirivati u ovoj zemlji mržnju, nepovjerenje,sijati strah i “prodavati maglu”  je put da postanete “moderni b-h političar”.

dodikce copy veci karikat (1)

Postati političarem nije uopšte teško.Dovoljno je da se priklonite jednom od vladajućih “narko-kartela”- ili-ti “političkih partija” – koje od vas ne traže mnogo osim da svoju glavu “zaboravite kući” i mislite njihovom,odnosno mislite glavom šefa narko-kartela kome ste potpisali bezuvjetnu vjernost.

I umjesto da građani Dodika, Izetbegovića, Čovića,Radončića i još neke druge konačno “prokuže” kao simbole oligarhije, buržoazije i surovog kapitalizma (etnokartelizma), oni se sa takvom “političkom bagrom” sve više i sve jače identifiikuju. Vrlo malen broj ljudi shvata kako ova četvorica šefova “narko-kartela”  u svojoj suštini materijalizuje fašizam i stavljaju ga u funkciji interesa kapitalističkih centara moći koji su izvan Bosne i Hercegovine.

Na bazi čega zasnivam ovako “teške optužnice”?

Dodik, Izetbegović, Čović,Radončić i oko njih okupljeni sloj povlaštenih članova u potpunosti provode interese centara moći zapadnog kapitalizma. Kao dokaze navodim da su razorili stotine privrednih giganata, zadužili nas i našu djecu do nivoa robovanja,rasprodali u bescijenje prirodne i ine resurse,jebali im majku, a sve nas gurnuli u kandže inostranih hegemona(bnaka) bez kojih više ništa ne može da se učini u ovoj napaćenoj zemlji.

bakir_i_fahro6Paralelno tome,naše političke partije,  ili “narko-karteli”, su radili na pravljenju “udruženog pljačkaškog poduhvata” na kome bi im pozavidjeli sve turske “dahije” i “paše”.Od tada pa sve do sada “narko-karteli” su svoj rad i energiju stavili u službu bezobzirne pljačke.Na našu žalost traje to decenijama i uopšte nismo svjesni da živimo u najbrutalnijem obliku “etrno-kartelizma” odnosno bosanskohercegovačke verzije kapitalizma? Ko u ovoj zemlji, a bogami i u svijetu, postavlja  pitanja odgovornosti?

Ne, takva pitanja su rijetka.U međuvremenu se Ovde s zamlaćujemo nekakvim otcjepljenjima, unitarizacijama, trećim entitetima i ostalim glupostima zbog kojih ne vidimo da sedamdest posto građana živi bijedno i obespravljeno.Pitanje je jednostavno i glasi do kada ovako i liči li nam sve ovo na skoro pa završenu fašizaciju bosanskohercegovačkog društva?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here