“Pravda za Davida”,”Pravda za Dženana”,pravda ova i pravda ona,ma kako je nazivali oni koji opravdano izgube vjeru u sistem,jednostavno traži od toga crnog sistema da poduzme zakonske mjere i obavezu,dakle, nije  automatski protiv njega kako to ljudi sistema predstavljaju javnost putem medija koje oni plaćaju i kontrolišu nego ga jednostavno pokušava natjerati da radi.

Vidjeli smo šta se na božić dogodilo u Banjaluci i to što smo vidjeli nas je šokiralo baš kao što je šokiralo i cijeli normalni balkanske svijet regije i uopšte Europske Unije koja nam se decenijama jednostavno nameće kao vrh pravde i prava.

Svi koji pratimo situaciju oko “Pravde za Davida” smo mislili da će se razrješenje te ružne situacije u kojoj otac ubijenog Davida mjesecima moli režim da mu otkrije ko mu je ubio sina brzo razriješiti tamo gdje bi se i trabao riješiti.U Tužilaštvu i na Sudu,naravno. Ostali smo zatečeni i iznenađeni do te mjere da smo i sami počeli vjerovati da je baš taj režim ubio Davida i svo ovo vrijeme pokušavao prikriti zločin.

I da ne dužimo tu priču,režim na božić odlučuje uzvratiti Dragičeviću i narodu koji ga sažalijeva silom i uzvraća na najbrutalniji način najbrutalnijim  hapšenjima.Naravno,Uz objašnjenje da je to zbog prijetnje koju je Dragičević uputio ministru Lukaču.

Dragičević jest čovjek koji je u dobra doba “ubijen” smrću svoga jedinca ali još uvijek nije lud da bez argumenata mjesecima dostojanstveno prijeti tom istom ministru za koga se u međuvremenu na društvenim mrežama pojavilo nekoliko šokantnih video snimaka koje javno i nedvosmisleno optužuju gospodina ministra za najteža krivična djela ratnog zločina koji nije procesuiran.Dakle,sva ova ružna dešavanja zbog opravdane i dobronamjerne  prijetnje jednom policijskom službeniku za koga,kako sada stvari stoje,porodica Dragičević ima desetak dokaza njegove umiješanosti,ako ne u ubistvo Davidovo,onda u prikrivanje ubistva Davidovog.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here