“Na izborima u Stocu glasaju mrtvi”,skoro panično je poručiovao SDP-ovac Demir Mahmutčehajić uoči posljednjih opštinskih izbora u Stocu i niko ga nije ozbiljno shvatio.Danas o tome govore mnogi upozoravajući tako na našu ni malo sjajnu situaciju kad je regularnost izbora u pitanju.Posebna priča je glasanje poštom koju je Čovićev HDZ pretvorio u “čisti izborni inženjering”.

O tome je juče javno progovorio i Amer Jerlagić klazavši “Nemojte misliti da ne znamo šta se dešava i šta spremaju oni koji žele da se sačuvaju na vlasti. Mi šutjeti nećemo ni na direktno uplitanje Hrvatske države  u izbore u BiH”

Ovaj Kandidat za člana Predsjedništva BiH Amer je danas pozvao Ambasadu Republike Hrvatske da odmah reaguje na izvaninstitucionalno sadejstvo dva HDZ-a (Hrvatske i BiH) i miješanje u izborni proces.

“HDZ radi registraciju fiktivnih lica, na izborima glasaju mrtvi, registracija poštom iz Hrvatske je čisti inžinjering”, dodaje Jerlagić.

“Nemojte misliti da ne znamo šta se dešava i šta spremaju oni koji žele da se sačuvaju na vlasti. Mi šutjeti nećemo”, poručio je Jerlagić.

Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, također upozorava da sve više podataka upućuje na direktno miješanje hrvatskog državnog aparata u izbore u BiH.

“Dogovor HDZ Hrvatske i HDZ BiH upućuje na malverzacije oko glasača putem pošte, ugroženosti ličnih podataka građana, a već se sprema i veliki transfer glasača na sam dan izbora”, kazao je na skupu u Tešnju kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Riječ je o direktnom stranom uticaju na izborni proces, izbornom inžinjeringu i skandalu koji sigurno dovodi u pitanje stvarnost podrške koju će HDZ imati u BiH, ma kolika ista bila rezultatski”, zaključio je Komšić.

dzezar/Slobodna Bosna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here