Dodik otpozdravio cetnickim pozdravom: Pomoz’ Bog junaci, neka živi RS-a!

478

(VIDEO) Dodik: Pomoz' Bog junaci, neka živi RS

Dodik: Sloboda koju su Srbi htjeli i izgradili ne ukida slobodu za druge (Foto: S. Saletović)

Ovo je poseban dan našeg jedinstva i odnosa prema RS, koja ima namjeru da živi i slavi svoj dan te dijeli slobodu sa svima drugima – rekao je dana predsjednik RS Milorad Dodik.

Obraćajući se učesnicima defilea na Trgu Krajine u Banjoj Luci, u povodu neustavnog dana, Dodik se učesnicima defilea obratio sa “Pomoz’ Bog junaci” i naveo jeda je RS “stvorena kao odgovor na zlo srpskog naroda, da se na ovim prostorima napravi država“.

Srbi su, kaže, uvijek znali da kada nemaju države, nemaju slobode.

Naveo je i da , već su ti drugi i drugačiji pozvani da žive sa Srbima u slobodi, dijeleći zajedničke vrijednosti.

– Ali, nikada nećemo odustati od onoga što je naš identitet, naša država, naša RS. Neka živi RS – rekao je on čestitajući dan RS, dan koji su, kako je dodao, Srbi tako dugo u historiji čekali i koji obilježavaju danas, kao i svih prethodnih i budućih godina.

Prethodno je izvedena himna RS “Moja Republika“, ali i “Bože pravde“.

U Banjoj Luci, gdje su danas obilježava dan RS, koji je Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim, održan je defileu oko 200 pripadnika policije RS-a, “specijale“, te saobraćajne policije.

Osim policajaca u defileu su su bili vatrogasci, poštari, sportisti, članovi kulturno-umjetničkih društava, mažoretkinje te studenati koji su nosili veliku zastavu RS-a.

Promarširali su glavnom ulicama ka Trgu Krajine na kojem su defile pratili srpski predstvanici vlasti RS-a, predvođeni predsjednikom Miloradom Dodikom.